Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve katkısızlıklı bir şekilde fenomen yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Yangın merdiveni imalatında kesinlikle her katta, resen kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.

Kaçış yolları, bir örgünın herhangi bir noktasından nokta seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun tamamıdır. Kaçış yolları kapsamına;

Müzelik dokumalarda yapı dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (ekol, alışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir derece da, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın elan erdemli bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede elan soylu erki olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın sırasında daha uzun müddet dayanır ve elan azca tamirat gerektirir.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çallıkışmasına olanak katkısızlar. Yangın bapları genellikle kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası gibi acil durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa belirli yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) mukannen durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Ayrıca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları kalın benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı cesim binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Yangın merdiveni ile dayalı yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çtuzakışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Fevkda arsa kayran kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar mecburi olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Bu yüzden size tavsiyemiz meydanında mütehassıs ve sükselı kapı üreticileri ile çalışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı alacak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına sahip olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların gerekli testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Yangın merdivenine mevla tutulmak şanlı bir avantajdır. Zahir bu yararı görüntülemek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri çıktı kanuni çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen etkili binalarda yangın merdiveni binanın konstrüksiyon aşamasında imal edilmektedir. Ancak elbet bir yangın merdivenine ehil çıkmak muhtevain binanızın yeni olması ya yangın kapısı da fazlaca yüksek olması gerekmemektedir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page